bg

Virėjas

Būsimasis virėjas mokosi:

  • naudotis receptūromis,
  • gaminti pirmuosius, antruosius, trečiuosius patiekalus ir juos patiekti,
  • dirbti su maisto ruošimo mašinomis ir inventoriumi,
  • pažinti pagrindines žaliavų rūšis, kokybės rodiklius, saugojimo sąlygas ir terminus, technologinius įrenginius, inventorių, mitybos technologijos, gamybos organizavimo pagrindus.

Darbo pobūdis.
Įgijęs virėjo kvalifikaciją, gali dirbti viešbučiuose, restoranuose, užkandžių baruose, kavinėse, ligoninių, mokyklų ar kitų įmonių virtuvėse.

Mokymasis.
Virėjo kvalifikaciją įgysi Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriuje.
Mokymosi trukmė 12 mėn.
Valstybės nefinansuojamos vietos kaina už visą programą – 3718,00 Eur